Samarbeten

Historiehemmet

Historiska kartor från historiehemmet.se

Blomstedt Bytt och Nytt samarbetar lokalt med historiehemmet.seHistoriehemmet trycker upp historiska kartor från varje vrå av Sverige och har ett stort utbud av historiska kartor över städer i Sverige. Genom att beställa tjänsten Min gård letar Historiehemmet dessutom upp historiska kartor över just din gårdHistoriehemmet säljer också nytryck av botaniska postersgamla tidningar, och andra presenttipsHistoriehemmet skickar sina produkter över hela Sverige. Besök historiehemmet.se här. 
Ljungsbrorundan

Runt Ljungsbro med omnejd finns många mindre företagare, hobbyhantverkare, konstnärer och secondhandbutiker. På denna sida presenterar vi våra gemensamma arrangemang och vad vi kan erbjuda i Berg, Ljung, Ljungsbro, Stjärnorp och Vreta kloster. Ljungsbrorundan på Instagram.

Vi som är med!

Anna Jernstedt Art, Hemmafint på 30 m2Åsas hantverk samt nedan företag.

Skattkammaren

Stjärnorpsvägen 21, röda stugan strax ovanför Bergs slussar.
Unik liten butik med allt från antikt, kuriosa, möbler samt egen design i smycken, väskor, kläder och återbruk.
Kom in och låt dig inspireras! 
Öppet vanligen varje helg lördag-söndag mellan 12.00-15.00 och enligt överenskommelse.
Naturligtvis är vi med på gruppens julrunda! Facebook!
Välkomna 
Lotta 
0708-348991 

Graninge Köksträdgård

Välkomna att besöka Graninge Köksträdgård i Gunnarstorp, Ljungsbro, med säsongsöppet från maj till och med september
 Jag som driver den lilla gårdsbutiken och visningsträdgården Graninge Köksträdgård heter Sara Karlsson och finns i Gunnarstorp strax utanför Ljungsbro, granne med Hemmafint på 30 m2. Jag driver upp plantor från frö och odlar grönsaker och blommor enligt ekologiska principer i familjen Karlssons villaträdgård. I trädgården finns även höns, kaniner och våra egna honungsbin.
För dig som är nyfiken på att lära dig mer om odling, men inte riktigt vet hur du ska komma i gång - eller har funderingar på hur du kan utveckla din odling - håller jag även föreläsningar, utbildningar och workshops om odling hemträdgårdar och balkonger. Jag kan även besöka din trädgård och hjälpa till att planera dina odlingar så att de blir både lättskötta och vackra. 
På våren kan du köpa mina egenodlade grönsaks- och blomsterplantor för att du själv ska kunna odla i din trädgård eller på balkongen. Jag säljer även hemgjorda bivaxdukar samt hållbara trädgårdsprylar och odlingstillbehör (handspadar, handskar, uppbindningstråd mm) från Mind on Nature, som kan komma väl till pass under odlingssäsongen.
Senare under sommaren förvandlas familjens carport till grönsaks-, honungs- och trädgårdtillbehörsmarknad och vid vägkanten finns en liten Pick & Pay-kiosk som jag laddar med nyskördade grönsaker och honung från våra egna bin.
Titt och tätt är jag även ute på marknader och säljer honung, plantor, dörrkransar mm.
Facebook och Instagram
Varmt välkomna!
Hälsningar Sara

Elins Lockar

En bit utanför Ljungsbro närmare bestämt Stjärnorp finner ni Den lilla butiken med hantverk från egna får, såsom fårskinnskuddar, dörrkransar, sulor, tofflor, servettringar, får och lammskinn, lammkött, ägg mm.
Här ordnas de också kurser i bland annat tovning, kransbindning mm. Vi tillverkar även växthus/orangeri och möbler. Det är alltid öppet lördagar 11-14, Adress: Bölnorp Stjärnvik 4, 585 78 Vreta Kloster 
Kontakt: Elin 🐑 0702 03 36 73
Elins lockar på Facebook!

Tant Annas Vrå

I den lilla byn Råby i Ljung utanför Ljungsbro ligger den lilla finloppisen med mycket saker. I gammal bymiljö med anor från medeltiden. Utvalt svenskt porslin/glas/keramik och lite kuriosa.
Råby Kuskbostaden Vreta Kloster 
Kontakt: Anna 0708-35 69 26
Tant Annas vrå på Facebook och på Instagram.

Ljungs Slott

Möt 1700-talet på Ljung – fersenslott och gustaviansk pärla!
Slottet är vackert beläget mellan Ljungsbro och Borensberg. Här möts du av personal som i sina tidstrogna kläder vill ge dig en känsla av det förflutna. Kom och ta del av slottets och dess ägares spännande och tidvis dramatiska historia!
2/11 Novemberlov med Spökvandring för barn. Föranmälan för görs via sms till Johanna 073-05 933 00 eller via mail info@ljungsslott.com
16-17/12 Adventsmys - Välkommen till ett juldekorerat slott! 
Ljungs Slott på Facebook! 

Ljungs Slottskällare

Ljungs Slottskällare går att boka både för privata tillställningar och för företag. Man kan också komma på några av våra planerade evenemang. Ljungs Slottskällare bjuder på en välbevarad arkitektur från 1700-talet och skapar en stämningsfull tidsresa för alla sinnen. Slottskällaren passar för mindre och medelstora sällskap som har mingel och trevlighet i fokus. Vi kan ta emot sällskap på upp till 50 personer. Boka kollegorna, födelsedagsfirandet, dopet eller samla goda vänner för en härlig kväll. Mat och dryck ordnas av Slottskällaren.
Ljungsbro 

Julmarknad

25-26 November 2023

Byxficketorget Norra Cloettavägen 7–9 och 20. Lördag och söndag 10-16.
Alltid sista helgen i november. Jul, hantverk, mat och underhållning. Vi lånar också Restaurang Hörnets stora uteservering. Där kommer i huvudsak lokalt hantverk finnas i stort partytält med terassvärme. Från rundan deltar Graninge Köksträdgård, Blomstedt Bytt och Nytt och Elins Lockar som kommer enbart på lördagen. Läs mer om Julmarknaden här!