Källsortering

Jag har en idé att kunna erbjuda ett bättre sortiment/utbud för förvaring av sopor, papper, plast, glas, tidningar och konserver. Alltså mellanförvaring innan man orkar gå/åka till återvinningsstation. Min önskan är att finna något företag som kan tillverka behållare av återvunnen eller helst helt miljövänligt material. Behållarna skall vara täta och passa bättre i köket, garderoben eller i förrådet. De man är tvungen att ha mer synliga t ex. under trappen, hallen skall vara designade och bättre passa till möbleringen. Om möjligt ska det vara lätta och platta paket så man kan minska på transportkostnad och vårt klimatavtryck. Behållarna skall vara mellan 5–70 liter. Även miljövänliga påsar till dessa skall erbjudas. Självklart inte till den som skall användas för ”Gröna påsen”. Jag har 150 meter till återvinningshuset där jag bor. Besöker det några gånger per vecka.
Kan man designa brandsläckare så borde det gå att ta fram bättre och snyggare produkter för sortering än de som finns på marknaden idag. Själv använder jag Ikeas papperskorg med lock 70 liter för papper, metall och plastförpackningar. Men miljövänliga påsar i rätt storlek är omöjliga att hitta? Behållarna är inte direkt täta så om jag inte rengör förpackningar noga så kan det lukta. Behållare finns också oftast i vitt så de syns alldeles för bra under trapp. Under diskbänken är det fullständig kaos. Gröna påsen och vanlig soppåse får trängas med batterier och glödlampor/el-avfall. Inte heller här har jag funnit någon optimal behållare för ändamålet?
Jag har innovativa och kreativa lösningar som är bättre än de som finns på marknaden idag. Är du entreprenör som liksom jag brinner för en bättre miljö med kontakter i tillverkningsindustrin så hör gärna av dig. Behöver också en designer som kan rita ner mina idéer på papper.
Personal vid Cloetta